Bilgi insanlığın ortak malıdır ve ortak mirasıdır...
Evet, böyle düşünen herkesi bu yazının devamını okumaya ve düşüncelerini bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. İlk defa prensiplerimiz dışına çıkarak - geldiğimiz noktanın, bunu zorunlu kılışından ötürü - ana sayfamızda farklı bir içeriğe yer veriyoruz. Öğrenmeye açık olan beyinler için bir kıvılcım, bilinçli beyinler için de bir teşvik amacı güdüyoruz...
Bilgi insanlığın ortak malıdır ve ortak mirasıdır. Biz böyle düşünüyoruz. Nitekim böyle de... (Bilgimin bu mirasın parçasından ödünç olarak alınan bir nebze olduğunu ve geri ödemesinin aynı şekilde yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Karşılıksız ve şartsız olarak. - Melih) Eminiz ki burada bulunan her birey kendi bilgi dağarcığını, bir önceki nesillerin ilerletip güncellediği ve daha sonra yeni nesile aktardığı bilgilerden oluşturdu. Zira bu kaçınılmaz bir durumdur. Bu gelişimi şüphesiz bizden öncekilere ve onların paylaştığı bilgilere borçluyuz.
1930'lardan bu yana otomobillerin gelişimi, herkesin anlayacağı dilden güzel bir örnek teşkil edebilir. Her 10 yılda bir öncekinden çok daha modern modeller geliştirildiğini ve yavaş yavaş şu anki noktaya gelindiğiniz gözlemleyeceksiniz. Ford firmasının 1930 - 2009 arasında ürettiği araçlara bir göz gezdirelim:
1930 Yılı:
1940 Yılı:
1950 Yılı:
1960 Yılı:
1970 Yılı:
1980 Yılı:
1990 Yılı:
2000 Yılı:
2009 Yılı:
2020 Yılı ??Zamanla bir öncekine yeni artılar ekleyerek bir yenisini yapmak ve esinlenmek her konuda ve her işte kaçınılmazdır. Dolayısıyla yaratıcıyım ve bilgi sahibiyim diyerek övünen bir kişi aynı zamanda ona ilham kaynağı olanlara müteşekkir olmalıdır.
Bilginin nasıl geliştiğini ve nasıl bir miras olduğunu bu noktada hepimiz görüyoruz... Şu meşhur lafımız; televizyonu yeniden icat etmeyin deriz hep. Lakin o televizyon o hale gelene kadar ne cenderelerden geçti haberiniz var mıdır? Ne kadar emek sarfedildi... Yeniden icat etmeyin demek için önce televizyonun gelişimine katkıda bulunmak gerekir. Eğer televizyonu geliştirmeye katkı sağlayabilen biriyseniz, yeniden televizyon icat etmenin ne kadar gereksiz olduğunu söyleyebilirsiniz ve geliştirmeye devam edersiniz. Eğer hem televizyonu geliştirmeyip hem de yeniden icat edilmemesi gerektiğini söylüyorsanız, bu iş böyle konuşarak olmaz arkadaşlar gelin birlikte geliştirelim televizyonları...
Yine aynı şekilde okulda görülen derslerin bir çoğuna öğrencilerin verdiği tepkiler hep aynıdır. "Bu bilgiler gerçek hayatta bizim ne işimize yarayacak?" O bilgiler sana ulaşana kadar asırlar geçmiş olabilir yurdumun genci... Kalem tutan bileklerin ağrısı senin ölüm acına eş değer olabilir. Televizyonların geliştirilmesini de o yorulan bileklerin bizlere ulaştırdığı bilgilere borçluyuz. Bilgiyi hiçe sayarak sizden öncekilere ne kadar büyük haksızlıkar ettiğinizin hatta ve hatta onlara nankörlük ettiğinizin farkına varınız. Kalemin aslında ne kadar keskin olduğunu idrak etmek söylendiği kadar kolay olmasa gerek bu noktada.
Bilgi daima ileri aktarılıyor ve yenilikler sağlıyor. Eski bilgiler işleniyor ve yenileri elde ediliyor. Bu böyle sürüp gidecek.
İŞTE TÜM BU NEDENLERDEN DOLAYI; bilgi insanlığın ortak mirasıdır düşüncesini ne pahasına olursa olsun savunup çevremizdekilere empoze etmeyi bir görev sayıyoruz. Toplumsal bilinçlenme, toplumsal kalkınmayı yanında getirir. Buna bir nebze faydamız dokunsun istiyoruz. İşte bunları yanımıza alarak yola çıktık biz OyunGeliştirici ekibi olarak. Karşılığında birşey beklemeden hep daha iyi olmak için. Bunu elbette tek başımıza yapamayız. Hedeflere tek başımıza değil bir topluluk olarak ulaşabiliriz. Burada bahsettiğimiz düşünceleri benimseyen ve kendine pay çıkaran insanlardan oluşan bir topluluk istiyoruz. BURAYA UZAKTAN BAKIP GEÇEN BİR TOPLULUK GÖRMEK İSTEMİYORUZ. Bilgisini paylaşan, öğrenmeye ve öğretmeye açık insanları aramızda görmek istiyoruz. Bizimle hemfikir olup hedeflere ulaşmak için çabalayan bir topluluk görmek istiyoruz. Sorular soran ve sorulara cevap veren, araştırmacılığı prensip haline getirmiş, devamlı gelişim halinde bir topluluk görmek istiyoruz. Biz sizi böyle görmek istiyoruz arkadaşlar. Bu yazıyı okuyan herkesin ismini hergün forum sayfamızda görmek istiyoruz. Bizim istediklerimiz kendimiz için değil, hepimiz içindir.
Unutmayın kolunuzdaki basit bir saat bile uzun hiyerarşik bir bilgi zincirinin parçası olabilir! Hiç bu boyutlarda bir bilgi katkınız oldu mu mirasa? İnsanlığa olan borcumuzu ancak böyle ödeyebilir ve gelecek nesillere karşı olan görevimizi ancak bu şekilde yerine getirebiliriz. Toplumca daha bilgili olmak, bilgimizi paylaşmak ve daima görüşmek, istişare etmek dileği ile hoşçakalın..!